torsdag den 13. februar 2014

Blege indere


Øllens navn: O’Hara IPA
Dato for smagning: 13.02.2014
Geografisk placering: stadig i snaverummet... det har jeg ikke nogen god forklaring på.  
Dom: 3

Øllen viser sig at være endnu en fin pilsner. Troede jeg. Indtil Rasmus kunne afsløre, at ’IPA’ ikke bare er et uopfindsomt øl-navn, som jeg ellers havde konkluderet. Indian Pale Ale står det for, og hvad i alverden går det så ud på, Wikipedia?

Pale Ale er så betegnelsen for øl der er lavet af malt der er tørret sammen med... "coke" står der... Det er vel hverken cola eller kokain...?!  Jeg er helt sat af.  

Nå, men Indian Pale Ale er så "en engelsk øltype, der blev udviklet med det mål at skabe en øltype der var i stand til at klare sejlturen til Indien. Tidligere sejlede englænderne deres øl til kolonierne i Indien, da det var for varmt til, at man kunne brygge øllet lokalt. Den lange rejse og de store temperatursvingninger gjorde dog, at øllet havde svært ved at klare turen uden at blive dårligt. Og da man dengang ikke kendte til pasteurisering blev der derfor udviklet en øltype med en højere alkoholmængde, hvor der samtidigt var tilsat mere humle. Disse to ting var med til at konservere øllen bedre, så risikoen for at den blev dårlig i løbet af den lange rejse blev mindre". 


Alt det man lærer af at være øl-blogger/-læser.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar