torsdag den 24. juli 2014

Jægeren i jagtstuen

En to-tredjedele-imponeret mand
Øllens navn: Dithmarscher Dunkel
Geografisk placering: en tilfældig tysk jagtstue
Dato for smagning: 24.07.2014
Dom: 4

Jeg ankom til Berlin og fandt frem til mor og fars lejlighed. Efter at have vadet op og ned ad Kastanienallee og spist megalækker sushi skulle vi selvfølgelig lige have en øl. Tyskland er jo en form for Mekka når det kommer til øl. Vi var forbi en Biergarten, som jo er et fantastisk koncept: langborde, lys i trækronerne, og øl i stride strømme. What's not to like?! Så manglede man bare lige at have været der for to uger siden, da Tyskland vandt VM. Mon ik der blev prostet igennem. 


Har I nogensinde set noget sejere?! 


Nå men det er ikke en biergarten-øl jeg her anmelder. I stedet er det en jagtstue-øl, for min far er jæger, nu med stort J. For seriøst: manden har lige skudt en ræv - ude i haven - med bue og pil. Hvor sejt er det lige gjort?! Og dagen efter fangede han en muldvarp. Beware, dyr der tør forvilde sig rundt på Maltbæk Mark!  


Tjek lige dyret bag mor, hva?!
Det havde 16 ...
gevir-tænder... (hedder det der?!)
Jeg fik en grundig indføring af
min meget pædagogiske far udi noget
med at et dyrs alder kan tælles på dens gevir .
Så den var 16 år.  Da den døde. 

Tilbage på den tyske jagtstue ville hverken far eller jeg indrømme overfor tjeneren, at vi ikke rigtig forstod hvad han sagde. Man vil jo så godt holde fast i mindet om sine ret gode tyskkundskaber fra fordums tid. Og straffen faldt med det samme, da vi fik en omgang tynd pilsner. Nej så gik det bedre da far ved øl nummer to bare skar igennem med den stensikre: "Ein dunkel, danke". Og så fik han en Dithmarscher Dunkel, som var god, med en skarp smag uden at være gennemtrængende, og som var fyldig og ikke-sprittet. 

Uden de store dikkedarer og tillægsord syntes mor den smagte godt. 1 kommentar:

  1. Jeg er helt enig i dine kommentarer om Berlin og øllerne, men vi ska nok liiiige ha en snak om gevirtænder og alder på dyret m.m.m. ;-)

    SvarSlet