mandag den 4. august 2014

Et får med en lille fjer på

Øllens navn: Föroya Bjór
Geografisk placering: Frisør Salonen Cafe, København
Dato for smagning: 04.08.2014
Dom: 3

Lad os være ærlige: den her øl, blev ikke købt, fordi den lød spændende. Det var ren og skær mærkaten, og det faktum at jeg drak den med Mads, der afgjorde denne mandag aftens ølvalg. Vi var ude i en færøsk guldøl. Med et får på mærkaten.

Den smagte ganske rigtigt som en færøsk guldøl. En færøsk giraføl. Min umiddelbare tanke var, at den ikke smagte særlig fåret, og at jeg egentlig var lidt skuffet over det - mærkaten havde jo lovet det! Men som Mads sagde: giraføl smager jo heller ikke af giraf. Mads er så klog altså. Sammenlignet med andre guldøl blev vi enige om, at det var en 3er. Fordi den var olm i det. Og smagte af god gammel arbejdsklasse på Færøerne.

Øllens navn: Black Bird
Geografisk placering: Cafe Din Nye Ven, København
Dato for smagning: 04.08.2014
Dom: 3

Vi gik videre til Cafe Din Nye Ven (komma) og fik endnu en øl med dyremotiv: en sort fugl. Ifølge Mads talte den til noget naivt og mørkt i ham - og var lidt rock'n'roll, men med humor. Og så lignede den umiddelbart noget, der kunne sælges til Copenhell - men så var der en fugl på den, og det forvirrede os lidt. 

Mads fik et platonisk kærlighedsforhold til den her øl. I ikke-uvæsentlig grad til mærkaten. For som øl var den faktisk ikke så meget værd - men mærkaten! Den var bare flot. Og så kastede Mads sig ellers ud på dybt vand, i frustration over ikke at kunne finde et - ifølge ham - 'passende trin på ølbloggens skala' til den her øl. Må jeg da være fri! Det var ikke en køn diskussion. Men konklusionen blev, at Mads skal bruge resten af sin sommer på at lave sin egen dyre-(øl-mærkats)-blog. Problem solved.  

Det var lige præcis her, at planerne om at skulle drikke dus med dyrene bliver lavet. Altså: tage i Zoologisk Have med alle slags øl man kan finde, som har et dyrenavn. Og så skåle med de ægte dyr i Zoo, som passer til øllen. Det blir et hit.

Vi ses i Zoo, Mads. Med en plastikpose fuld af dyreøl. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar