fredag den 1. august 2014

Hoegaarden, min ven

Øllens navn: Hoegaarden
Geografisk placering: Peblinge Sø, København
Dato for smagning: 01.08.2014
Dom: 6 sgu da

Siv er hjemme fra Mozambique, og det er selvfølgelig anledning til en øl i solen. For hvis København på nogen måde skal konkurrere med Mozambique, så Siv kan komme hjem igen, så skal det altså være en sommerdag. Eller bare en dag, hvor der ikke er huller i vejene. Og hvor internettet faktisk virker. Og hvor man ikke render rundt og kæmper bravt for at få udryddet ganske kurerbare sygdomme (Siv arbejder hos FNs sundhedsorganisation).  

Nå men efter en storladen gensynskrammer, gik vi i Seven Eleven for at købe en rættigod øl. Nedslående nok kunne man ikke få andet end alle de almindelige øl - og Siv havde fået den fabelagtige Hoegaarden på hjernen, så vi kunne selvfølgelig ikke gå ned i øl-niveau. Så vi gik i IRMA, som var sikker leverandør af en Hoegaarden - på flaske. Spændende. Og satte os på en bænk ved søerne. 

Der er altså bare noget grundlæggende fedt ved at drikke Hoegaarden. Om det så er i et kæmpestort glas, hvor man nærmest skal bruge begge hænder for at løfte det. Eller om det er en overdimensioneret flaske, som den Siv drikker af. Kan man overhovedet få en lille Hoegaarden?! Jeg håber det ikke. For den er jo bare SÅ god. Den smager af sol og sommer og skønhed og venskab og awesomeness. Og af hvedeøl. Og det er bare en virkelig god kombination. 

Og så er den jo fra Belgien. Og er Hoegaarden egentlig ikke det fedeste Belgien har at tilbyde?! Udover måske belgiske vafler, moulles frites og Manneken Pis. Nej screw that, Hoegaarden vinder da. 

Vi ses til jul, Siv! 

1 kommentar:

  1. Man kan faktisk få små Hoegaarden. Da vi besøgte Signe i Rotterdam, var det sejeste nemlig, at Hoegaarden bare var sådan en helt almindelig standardøl, som man kunne købe som 6-pack i små flasker. Til ingen penge. WIN!

    SvarSlet