fredag den 8. august 2014

Fra ikke at kunne smage noget - til at kunne smage alt ALT for meget!

Øllens navn: Lemon Ale
En begejstret mand med et ølbryggeri i ryggen
Geografisk placering: Nørrebro Bryghus
Dato for smagning: 08.08.2014
Dom: 5

Jeg mødtes med Tore på Nørrebro Bryghus. Bare lige til en fyraftensøl ik. Jeg skulle alt muligt dagen efter - og sådan får man sig en fremragende aften. Nørrebro Bryghus var lige genåbnet efter at være blevet renoveret, og uden at have været der før renoveringen, var jeg kæmpefan af det nye.  

Vi lagde aftenen ud med en Lemon Ale, og det var et vildt godt valg. Den smagte skidegodt. Lidt af Corona, men så alligevel meget anderledes og hvedeagtigt. Der skulle åbenbart være en snert af ingefær i den. Det opfangede vores smagsløg dog overhovedet ikke. Den kan især anbefales til starten af en grilleaften, for der er kun 3,5% alkohol i, så man kan helt forsvarligt lege med grillkul og ild samtidig med at man drikker den. Meget ansvarligt lavet, Nørrebro Bryghus. Knap så ansvarligt var det at lave sour stout, men det kommer jeg tilbage til. 


En ølanmelder fanget i et par billygter
Øllens navn: Ravnsborg Rød
Geografisk placering: Nørrebro Bryghus
Dato for smagning: 08.08.2014
Dom: Ida: 4. Tore: 4,5

Næste øl på menuen var Ravnsborg Rød, som er vældig populær rundtom i byen - bl.a. her på Ravsnborggade... "Man troede den var bitter, men så var den frisk. Først smager den bare af øl, men så smager den af mere. Så trandenscerer den - skriv det, Ida". Tore er en god medblogger <3 Vi blev enige om, at den havde en jernsmag: Tore sagde den smagte af blod og jeg sagde den smagte af den jernstang, der holdt loftet oppe. En af os blev jo så nødt til at slikke på den stang, for at se om den teori holdt - og den tjans tog Tore helt uden at kny - og tænke måske?! Den smagte dog mere af maling end jern. I stedet spurgte vi tjeneren om det med jernsmagen. Så gik hun ud til bryggerne, "som sidder udenfor og hamrer" som hun sagde, og de afviste en jernsmag....

Skinnet bedrager! De smagte ikke så fredeligt, som de ser ud
Øllens navn: Whiskey-øl
Geografisk placering: Nørrebro Bryghus
Dato for smagning: 08.08.2014
Dom: 1 for smag. 6 for det vi ikke vidste vi kunne mærke i os selv

Men det betalte sig tydeligvis at vise interesse for øl på Nørrebro Bryghus. Tjeneren kom nemlig med to (skal vi sige meget) specielle øl, som vi da skulle have lov til at smage, nu vi var så interesserede i øl og havde blog og det hele. Vi var begejstrede - men kun fordi vi ikke vidste hvad vi gik ind til. 

Først smagte vi whiskey-øllen, som jeg faktisk ikke ved, hvad hedder i virkeligheden. Noterne lød nogenlunde sådan her: "En sadomasochistisk øl. Man drages af den, ligesom Misse Møhge i Matador. Den smager af et klask i røven og en lammer. Whiskeyøs. 12%. Wow det er noget vildt noget det her. Seksuelt."


Øllens navn: Sour Stout
Geografisk placering: Nørrebro Bryghus
Dato for smagning: 08.08.2014
Dom: 1

Og det blev imponerende nok kun værre herfra. Sour Stouten var mere bruset end whiskey-øllen - og så stoppede vi ellers med at give 'komplimenter'. Den var dårlig, og trods flere chancer, hvor vi ligesom prøvede at vænne vores stakkels smagsløg til smagen af gammel sur mand i et indelukket rum, så vandt den os aldrig over: "Altså den smager jo af helvede til. Intet sex over det her. Som at blive hevet i sine kønsdele. Ikke på en rar måde." Og så kan live-dokumentationen af ølsmagningen ellers tale for sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar