søndag den 10. juli 2016

Hvenskabsøl

Ja Tycho Brahe havde jo sit
Oranienborg på selveste Hven
Øllens navn: Bäckviken
Geografisk placering: Bäckviken på Hven
Dato for smagning: 10.07.2016
Dom: 3

Mine to venner (Safia og Mads) og jeg tog til Hven, som ifølge folk på Hven er Paradisøen i Øresund. Og selvom det er en flot titel at give sig selv, så syntes vi da faktisk, at de havde ret. Vi havde endda høje forHventninger, som alle blev indfriet. Det var ren idyl. Og det til trods for at det regnede ca. 80% af den tid, vi var der. Men modsat for 10 år siden, da vi sad sammen i en kano på Silkeborgsøerne, så tog Safia og jeg det dårlige vejr rigtig pænt.


Vi tog færgen fra Toldboden ved den helt nye cykelbro. Her fik vi Hvienerbrød og planlagde den store tur. Da vi kom frem, cyklede vi rundt i det smukke landskab, drak kaffe og lambrusco og spiste hjemmelavede sandwiches på stenene ved vandet (her så vi desuden et marsHven ude i vandet), kæmpede i kirsebærsstensspytning og fandt Hvenbjergsnegle. Ja og så smagte vi på den lokale whiskey/gin/vodka. Den smagte mindre godt. Til gengæld var det dyrt.

Vi sluttede dagen af med at få en øl, mens vi ventede på færgen hjem. Bäckviken var lavet til byen af samme navn, og var en american pale ale. Den smagte sgu egentlig ikke så godt. Og dens navn passede ikke til en Hven-joke, som den opmærksomme læser har set, at vi gjorde en del ud af på turen. Så den fik bare en 3er.

Til Mandrilfansene, blev jeg gjort opmærksom på denne lille fine film om Dyrenes Hven: https://www.youtube.com/watch?v=_a84PRYpEH0

Hven-mesterskabet i kirsebærsstenspytning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar