mandag den 22. december 2014

Bowling i Brørup og hammerslag i Askov

Vejenpigerne bawler hele dagen
Øllens navn: Bølgeskvulp og Bolværkshummel
Geografisk placering: Brørup Bowlingcenter og hjemme hos Smukke Allan
Dato for smagning: 22.12.2014
Dom: mellem 2 og 5


Vi var hjemme til jul d. 22. december, som vi plejer. Det er en del af charmen ved at komme fra provinsen, at vi til jul alle er hjemme ved vores forældre igen. Vi tog ud at bowle, mest fordi vi stadig taler om de forargende høje priser i Valbys Bowl'n'fun, og fordi vi bare vidste, at Brørup Bowling ville være meget mere os. Og vi havde ret: her kostede en stor fadøl (dvs. 80 cl.!!!) 50 kr. modsat de 80 kr. som 40 cl. øl kostede i Valby. Efter bowlingen tog vi hjem til Smukke Allan i Askov, som har en kælder, hvori det er eminent at drikke dåseøl, spise pizza og slå søm i en træstub. Som sagt var vi i Vejen.  

Tines far, (TSP) har  kastet sig ud i at brygge sine egne øl. Og en glad giver som han er, fik vi lov at smage på varerne (måske har rygterne om bloggen og de uanede muligheder den slags bringer med sig, spredt sig til Vejen...)

Vi startede med Bølgeskvulp Scotch Ale. Med en alkoholprocent på 8 var den ikke umiddelbart så egnet til bowlingselskaber, pga. den store risiko for bandeskud, og navnet gav også en gyngende fornemmelse, som ikke gjorde videre godt. Tine brød sig meget godt om øllens whiskeyagtige smag, som var særligt sød og dyb, men fordi hendes far havde brygget øllen, var der fare for at hendes ølbedømmelse, som landede på en 4er, var subjektiv. Anne blev derfor hevet ind som objektiv dommer. Øllens saftevandsagtige farve og karamelsmag vakte klart hendes interesse, og hun endte på en interesseret 4er, der godt ville have mere. Som rutinerede øldrikkere skyllede de smagsløgene i rødvin, og var klar til øl nr. to:

Bolværkshummel, Danish Strong Lager var en oplagt slå-søm-i-øl. Den blev beskrevet som mild og mandig og meget jysk, og den gav én lyst til at have en hammer i hånden."Man skal se bort fra fladheden" meldte Tine dog klart ud. Objektive Anne fik associationer til de røde sliksnører fra Malaco, men ved nærmere eftersmag var det nærmere gær hun kunne smage, og smagen stoppede i det hele taget sådan cirka midt på tungen. Anne gav den 2, men hun er heller ikke en mørk-øl-type. Tine gav den 2 hvis hun bare sad derhjemme og drak, og 5 hvis hun slog søm i samtidig. 

Og mens vi sad der og anmeldte øl, mindedes vi de gamle dage tilbage i Bramming, hvor Tine, Thea og jeg smagte en skinkeøl, mens vi spillede røvhul og drømte at vi sejlede verden rundt på Fregatten Jylland...   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar