onsdag den 20. juli 2016

Højniveaumøde i FN om øl (det MÅ komme på dagsordenen en dag)

Øllens navn: Allagash White Beer
Dato for smagning: 20.07.2016
Geografisk placering: The Pod hotel i NYC
Dom: 4-5 stykker

ADVARSEL: Teknisk og usjov tekst. Nå men i 2015 vedtog alle FNs medlemslande den såkaldte 2030-dagsorden inkl. 17 Verdensmål for verdens udvikling. Men som altid med den slags aftaler, så er det jo bare fine ord på et stykke papir - indtil der sættes handling og penge bag. Og netop dét er konteksten for dette blogindlæg - for øllen der anmeldes blev drukket ifm. at jeg var i NYC for at høre, hvordan 22 af FNs medlemslande har tænkt sig at sætte handling bag og implementere 2030-dagsordenen og Verdensmålene - både i deres egne lande, og hvordan de vil bidrage til, at de bliver implementeret i andre og især fattigere lande. Så sad alle de andre lande og lyttede efter, stillede spørgsmål og blev forhåbentlig inspireret til at gøre noget selv (Danmarks regering, læser du med her?!)

FNs Generalsekretær liiiidt endnu...
Jeg deltog i mødet med en enkelt medsammensvoren fra det danske civilsamfund: Sarah fra Globalt Fokus. Og det krævede simpelthen en øl på den sidste dag - for ligesom at fordøje de mange indtryk... Vi fik en Allagash White Beer på vores hotel. Den er åbenbart lokalt brygget i Portland - som ligger cirka ligeså langt ude ved havet på USAs vestkyst, som NYC ligger på landets østkyst, så helt lokal var den ikke der i NYC.

Den havde en god smag i starten - så blev den lidt anonym - og vendte så stærkt tilbage med noget eftersmag. Ifølge etiketten var den 'brewed with spices', men undskyld jeg siger det: det kan jo være et vidt begreb. Man kunne fx bare have puttet en lillebittebitte smule krydderi i, og så ville det som sådan være en retvisende beskrivelse. Og nej, vi kunne ikke smage nogen som helst krydderier. Vi blev enige om, at det vist svarede til, når medlemslandene inde i FN-bygningen sagde, at de har inddraget civilsamfundet i udviklingen af deres handlingsplaner for implementering af 2030-dagsordenen. For det kunne da godt være, men vi kunne ikke smage det, så hvad betød det egentlig?!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar